Het laatste nieuws | archief
 
08.04.2004 | Dutch Sailing Team uit Eindhoven behaald 2e plaats Spinnaker 2
in St. Maarten Regatta!
Bekijk ook het fotoverslag >

De St. Maarten Heineken Regatta staat bekend als de grootste regatta van de Cariben.
Met een stevige storm en windstoten van 40 knopen en meer was het dit jaar op 5, 6 en 7 maart hard werken. 4 gebroken masten en diverse fokken in stukken gescheurd en zelfs teams die niet het water op durfden, metershoge golven in de Anguilla Current en bemanningen volledig in bepakking maakten deze editie anders dan andere jaren.

Intensief oefenen zonder zeil
Geen regatta van extreme records, wel één van extreem hard werken en een record voor het Dutch Sailing Team uit Eindhoven dat de 2e plaats behaalde in de spinnaker 2 racing-klasse. Op de Farr 65 van het Engelse bedrijf Formula One werd vooraf een week intensief getraind. Door de storm was dit soms erg lastig omdat diverse manoeuvres alleen zonder zeil geoefend konden worden. Volgens schipper Jasper Heikens is de Farr zeer geschikt voor het varen in de stormachtige omstandigheden. Het schip is gebouwd in 1999 voor de Millennium Ocean Race, ze is zeer stevig en kan op lange trajecten op de oceaan goede bootsnelheid bereiken. Daarentegen houdt het schip niet van veelvuldig kort wenden wat een handicap opleverde tijdens de St. Maarten regatta.

Diskwalificatie dag 1
Het Dutch Sailing Team heeft goed gebruik van gemaakt van de kwaliteiten van het schip.
Hoewel het na de eerste wedstrijddag op vrijdag er niet naar uitzag dat een plaats op het erepodium behaald kon worden. Het missen van een boei leverde zelfs een diskwalificatie op.

Het team verteld:
“De schrik zat er goed in. We dachten dat we na de eerste wedstrijddag al geen enkele kans maakten. Tot bleek dat wij niet de enigen waren, die zich vergist hadden in die boei. Er was nog hoop. Met een peptalk en veel enthousiasme starten we aan dag 2, de zwaarste dag omdat er 2 races op het programma stonden. De storm was inmiddels wat weggezakt maar de golven in de Anguilla Current waren nog pittig hoog. We moesten daarlangs opkruisen en probeerden dan ook zo dicht mogelijk bij het eiland te blijven. Dat is altijd een risico want je weet niet zeker of er net zoveel wind is vlak bij het eiland als daarbuiten. Op basis van eerdere ervaringen doken we in sommige baaien tot vlak onder de kust. Door het relatief vlakke water en de windvlagen die vanuit de heuvels van Sint Maarten kwamen haalden we bootsnelheden van 16 tot 18 knopen!

Spannend gevecht
In ochtendrace was het tot het einde toe een spannend gevecht om de 2e plaats tussen ons en de Spirit of Isis, White Wings en Spirit of Mertice. Op het spinnakerrak hielden we onze spinnaker tot vlak voor de boei in de lucht, een spannend moment want een fout betekende in deze fase van de strijd het verlies van de wedstrijd. Er ging dan ook een zucht van verlichting door de boot toen de spinnaker razendsnel was binnen gehaald en de bootsnelheid door een snelle overstag manoeuvre behouden was. We lagen voor!

Tweede plaats niet meer losgelaten
Euforisch gingen we over de finishlijn! De middagrace werd zeer goed gestart waardoor we onmiddellijk op een 2e plaats voeren. Die plaats hebben we die middag niet meer afgestaan!
De start op zondag, de laatste wedstrijddag was minder goed en we moesten opklimmen in het veld. Ons geluk was dat in deze race een zeer lang spinnakerrak zat. We wisten dat we daar goed in waren en we wonnen bootlengtes door onder andere uitstekend trimwerk van de zeilmaker uit Made, Wessel van de Werf. De laatste manoeuvres werden foutloos uitgevoerd wat ons de laatste zet gaf om die tweede plaatst weer te halen wat ons de podium plaats opleverde naast Star Trail een Farr 72 met een eigenaar uit de VS. Onze St. Maarten regatta kan niet meer stuk.”